Διάβαση Τυφλών

Διάρκεια 55'41''
Χρονολογία 2015

Ένα ντοκiμαντέρ κωμωδία για τα προβλήματα όρασης, τη φύση, τον άνθρωπο και το σινεμά.Συμμετοχή στις Νύχτες Πρεμιέρας 2015 και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2015.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία-Παραγωγή: Γιάννης Καλαντίδης, Ανδρέας Βακαλιός
Φωτογραφία: Γαβριέλα Γερολέμου, Φίλη Ολσέφσκι
Εμφανίζονται: Κώστας Βασίλης, Στρατής Χατζηχαραλάμπους, Λευτέρης Ζερβάκης Μουσική: Σπύρος Βρυώνης, Βασίλης Βαλωμένος, Λευτέρης Ζερβάκης, Αντρέας Σαρδέλης, Πάρης, Γιάννης Καλαντίδης, Ανδρέας Βακαλιός, Φίλη Ολσέφσκι
Μοντάζ-ήχος: Ανδρέας Βακαλιός
Μάστεριγκ: Κώστας Φυλακτίδης


Ο Κώστας και ο Στρατής είναι δύο αντίθετοι χαρακτήρες. Ο Κώστας ακούει σκυλάδικα, ο Στρατής έντεχνο. Ο Κώστας φοβάται τις γάτες, ο Στρατής είχε δεκάδες. Ο Κώστας είναι πειραχτήρι, ο Στρατής καλοπροαίρετος. Έχουν όμως ένα κοινό σημείο: Αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Θα πρωταγωνιστούσαν ως δύο τυφλοί μαφιόζοι, στην ταινία που θέλαμε να γυρίσουμε σε μία λίμνη στα βουνά. Αντί αυτού αποφασίσαμε να γυρίσουμε ένα ντοκιμαντέρ: στο ίδιο μέρος, με τα ίδια άτομα, με άλλη ιστορία.

Ο Κώστας και ο Στρατής εξερευνούν τη λίμνη, διαφωνούν για τα μπαστούνια τους και ανταλλάσσουν εμπειρίες. Μετά από μόλις μία μέρα γυρίσματος ο Στρατής πρέπει να φύγει επειγόντως. Ο Κώστας συνεχίζει γνωρίζοντας χωρικούς, ζώα, τη φύση, λέγοντας ιστορίες και πειράζοντας τον κολλητό του από το σχολείο.