Ο Ανδρέας ο Βακαλιός

Γεννήθηκα στην Βουδαπέστη όπου και πέρασα τα μισά καλοκαίρια της ζωής μου. Σπούδασα Ψηφιακές Τέχνες (MFA) στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και Πληροφορική στο ΤΕΙ Αθήνας.

Είμαι απόφοιτος του Talents Sarajevo.Έχω συμμετάσχει με σενάρια, animation, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ταινίες στις Νύχτες Πρεμιέρας, στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών του Braunschweig, στο Μουσείο Μπενάκη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών κ.α.

To μικρού μήκους πρότζεκτ μου «Γιάμα», βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης και χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ «Νίκος Καρούζος - Ο δρόμος για το Έαρ» για το οποίο συνέγραψα το σενάριο, υλοποιείται από την Empty Square, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καρπούζη, σε συμπαραγωγή Faliro House, ΕΚΚ και ΕΡΤ.

Η μικρού μήκους «Μίλα», βρίσκεται στο στάδιο post-production.

Το μικρού μήκους θρίλερ «Deathcar» ταξιδεύει σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Ήμουν φιναλίστ σε εργαστήρια/διαγωνισμούς σεναρίου και πίτσινγκ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2017, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου 2016, του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2016 και semifinalist στο European Short Pitch NISIMASA.

Έχω παρακολουθήσει εργαστήρια και masterclass από τους Bella Tarr, Werner Herzog, Gyula Gazdag, Srdjan Dragojevic, Bobby Roth, Csaba Bollok, Ognjen Svilisic.

Κάποτε είχα εισαχθεί στο Μεταπτυχιακό Σκηνοθεσία της FAMU στην Πράγα καθώς και στο αντίστοιχο του Άμστερνταμ αλλα δεν φοίτησα σε κανένα από τα δύο λόγω έλλειψης υποτροφιών. Παρομοίως επιλέχτηκα αλλά δεν παρακολούθησα τα εργαστήρια Reykjavik Talent Lab, ShorTS Pitching Maremetraggio.

Έχω διδάξει μοντάζ και μιξάζ στην ΑΣΚΤ ενώ έχω δουλέψει σαν μοντέρ σε ντοκιμαντέρ, διαφημιστικά βίντεο, βιντεο κλιπ.

Το κανάλι μου «Μάσαψ» στο youtube έχει 2εκ+ προβολές.avakalios@gmail.com
vimeo | linkedin | freesound | youtube