Ο Ανδρέας ο Βακαλιός

Γεννήθηκα στη Βουδαπέστη όπου και πέρασα τα μισά καλοκαίρια της ζωής μου. Σπούδασα Ψηφιακές Τέχνες (MFA) στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και Πληροφορική στο ΤΕΙ Αθήνας.

Είμαι απόφοιτος του Talents Sarajevo. Είμαι υπότροφος του Προγράμματος Στήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δουλεύω σαν σεναριογράφος, μοντέρ και γραφίστας στην Αθήνα.
Επίσης, είμαι βραβευμένος σκηνοθέτης.Με το πρότζεκτ 17 Δηλητηριασμένοι Εγγλέζοι κάνω σχεδιασμό ήχου, ενώ με το Στούντιο Τριπόδι κάνω αφίσες, μοντάζ, vfx, τίτλους και χρωματική διόρθωση σε ταινίες.

Το πρωτότυπο και καλτ μουσικό κανάλι μου «Μάσαψ» στο youtube, έχει 2εκ+ προβολές.

Οι μικρού μήκους ταινίες μου έχουν αποσπάσει βραβεία και συμμετοχές σε πάνω από 35 φεστιβάλ, καθώς και εξαιρετικές κριτικές.


→ Η μικρού μήκους ταινία «Μίλα», (15', 2019), έλαβε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Ελλάδας, το Βραβείο Οπτικής Αφήγησης από την Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών για τη φωτογράφο Φίλη Ολσέφσκι στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, συμμετοχή στο Brussels Short Film Festival Oscars® Qualifying και σε 20 άλλα διεθνή φεστιβάλ με 5 ακόμα βραβεύσεις.
→ Το φιλμ-δοκίμιο «Νίκος Καρούζος - Ο δρόμος για το Έαρ», (105', 2020) για το οποίο συνέγραψα το σενάριο, απέσπασε Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου για τον σκηνοθέτη Γιάννη Καρπούζη στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
→ Η μικρού μήκους ταινία «Deathcar» (12', 2018), συμμετείχε σε 20 Διεθνή Φεστιβάλ και αγοράστηκε από την ΕΡΤ.avakalios@gmail.com
vimeo | behance | linkedin | freesound | youtube