Ο Ανδρέας ο Βακαλιός

Γεννήθηκα στην Βουδαπέστη όπου και πέρασα τα μισά καλοκαίρια της ζωής μου. Σπούδασα Ψηφιακές Τέχνες (MFA) στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και Πληροφορική στο ΤΕΙ Αθήνας.

Είμαι απόφοιτος του Talents Sarajevo.

Έχω συμμετάσχει με σενάρια, animation, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ταινίες στις Νύχτες Πρεμιέρας, στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών του Braunschweig, στο Μουσείο Μπενάκη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών κ.α.

To πρότζεκτ μου «Γιάμα», χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ενώ το ντοκιμαντέρ «Νίκος Καρούζος - Ο δρόμος για το Έαρ» για το οποίο συνέγραψα το σενάριο, υλοποιείται από τη Faliro House, σε χρηματοδότηση ΕΚΚ και ΕΡΤ. Ήμουν φιναλίστ σε εργαστήρια/διαγωνισμούς σεναρίου και πίτσινγκ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2017, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου 2016, του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2016.

Έχω παρακολουθήσει εργαστήρια και masterclass από τους Bella Tarr, Werner Herzog, Gyula Gazdag, Srdjan Dragojevic, Bobby Roth, Csaba Bollok, Ognjen Svilisic.

Κάποτε είχα εισαχθεί στο Μεταπτυχιακό Σκηνοθεσία της FAMU στην Πράγα καθώς και στο αντίστοιχο του Άμστερνταμ αλλα δεν φοίτησα σε κανένα από τα δύο λόγω έλλειψης υποτροφιών.

Έχω διδάξει μοντάζ και μιξάζ στην ΑΣΚΤ ενώ έχω δουλέψει σαν μοντέρ σε ντοκιμαντέρ, διαφημιστικά βίντεο, βιντεο κλιπ.

Το κανάλι μου Μάσαψ στο Γιουτιουμπ έχει 2εκ+ προβολές.avakalios@gmail.com
vimeo | linkedin | freesound | youtube